.

.

غذاهائی که باعث افسردگی می شوند!!!

اکثر افراد در روزهای تعطیل تمایل به پرخوری دارند و همچنین به دلیل مشغله‌های جانبی فرصت نمی‌کنند همیشه مواد خوراکی سالم را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

به گزارش ایسنا، رژیم غذایی مضر و ناسالم علاوه بر آنکه می‌تواند چربی شکمی را افزایش دهد و موجب چاقی شود خطر ابتلا به افسردگی را نیز تشدید می‌کند.

 نایت اسکین

 از جمله مواد غذایی که عامل افسردگی هستند عبارتند از:

غلات فرآوری شده: ماکارونی از جمله مواد خوراکی است که به سرعت آماده می‌شود و برای مواقعی که فرد مشغله‌های زیادی دارد غذای مناسبی به حساب می‌آید اما ممکن است غذای خوبی برای هر شب نباشد. ماکارونی و برنج سفید از غذاهایی هستند که خاصیت التهاب‌آور دارند و مصرف زیاد آن با بروز افسردگی در زنان 50 تا 77 ساله مرتبط است.

در این مطالعه، پزشکان به بررسی عادات غذایی بیش از 40 هزار زن که در ابتدای مطالعه افسردگی نداشتند، پرداختند و دریافتند افرادی که به طور مرتب از غذاهایی با خاصیت التهاب‌آور مصرف می‌کنند بیشتر به افسردگی مبتلا می‌شوند.

نوشابه‌ها: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد نوشابه‌ها که بخشی از رژیم غذایی روزمره برای اغلب مردم شده‌اند به بروز افسردگی کمک می‌کنند.

فست‌فودها: افرادی که از فست‌فودها مصرف می‌کنند نسبت به افراد دیگر 51 درصد بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، به گفته پزشکان مصرف مقدار اندکی از هر گونه مواد خوراکی خطرزا نیست اما افراط در مصرف هر یک از سه گروه اصلی مواد غذایی برای سلامت جسم و روان مضر است.

مصرف لبنیات مانع از بروز افسردگی می‌شود

 همشهری آنلاین:
یک متخصص اعصاب و روان توصیه کرد: با خوردن لبنیات و برخی مواد غذایی دیگر سطح اسید آمینه تریپتوفان را در بدن افزایش دهید.

دکتر معصومه صیفوری در گفت‌و گو با ایسنا، اظهار داشت: سروتنین یک نوروترنسمیتر یا عصب رسانه است که در تنظیم احساسات و خلقیات انسان نقش مهمی را ایفا می‌کند و پیش زمینه ساخت آن در بدن وجود امینوی تریپتوفان است.

دکتر صیفوری در ادامه تصریح کرد: لذا با خوردن مواد غذایی حاوی تریپتوفان می‌توان سطح تولید سروتنین را افزایش داد و از بروز اختلال افسردگی تا حدود زیادی جلوگیری کرد.

وی گفت: لبنیات یکی از مهمترین منابع تامین تریپتوفان هستند و در کنار آن می‌توان از تخم آفتابگردان، دل و جگر، ماهی و بسیاری دیگر از مواد غذایی نام برد.

دکتر صیفوری تاکید کرد: مصرف بعضی مواد غذایی با کاهش استرس همراه است زیرا فعالیت سروتنین را در پی دارد که فرد را آرام کرده و احساسات را تنظیم می‌کند. در واقع تولید سروتنین احساس سرخوشی در انسان ایجاد می‌کند و مانع از بروز افسردگی می‌شود.

گفتنی است، از مهمترین منابع تامین تریپتوفان می‌توان به گل کلم، بروکلی، تخم‌مرغ، جوجه، اسفناج و میگو اشاره کرد.
منبع: همشهری

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.