ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
خبرگزاری تسنیم:"جوانه گندم" فرآورده ارزشمندی از گندم است و میتواند به رشد کودکان و همچنین به تقویت انرژی بزرگسالان کمک کند. | ![]() |
معمولاً یک مشت گندم برای هر نفر کافی است." کاچی" که از تاب دادن آرد گندم و سپس مخلوط کردن با آب و شکر به دست میآید, غذای سالم و ارزانی است که در اختیار همه است و اگر کمی پودر بادام یا خلال بادام به آن اضافه شود برای چاق کردن افراد لاغر غذای خوبی است.
"جوانه گندم" فرآورده ارزشمندی از گندم است و میتواند به رشد کودکان و همچنین به تقویت انرژی بزرگسالان کمک کند.
طرز تهیه آن اینچنین است که مقداری گندم داخل یک کاسه آب میریزیم و هر روز آب آن را عوض میکنیم. البته اگر در جای گرم قرار داشته باشد و یا در فصل گرما باشد باید روزی 2 بار آب آن را عوض کرد بعد از 3 الی 4 روز جوانه نقرهای رنگی از گندم بیرون میزند و در این مرحله آب را خالی کرده گندم را داخل دستمال نخی در یک دیس پهن میکنیم و روی آن با دستمال میپوشانیم.
به طور متناوب هر وقت که گندمها آب نداشته باشد, روی پارچه را با آب نم ناک میکنیم و پس از گذشت چند روز جوانهها بلند میشود و هنگامی که به اندازه یک بند انگشت رسید قابل مصرف است.
از جوانه گندم میتوان در سوپ, سالاد, سمنو و حتی میتوان آن را خشک کرد و
در آسیاب آرد کرد و برای پخت شیرینی و حلوا مورد استفاده قرار داد.
در تهیه سالاد نکات زیر را در نظر بگیرد.
سالاد باید نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود، سالاد را باید بسیار خوب جوید زیرا این امر در لاغر شدن بسیار موثر است، در تهیه سالاد مواد پخته را با مواد خام مخلوط نکنید چرا که این کار موجب بروز ناراحتیهای گوارشی میشود. سالادها به طور عمومی از سبزیهای فصل تهیه میشود. موادی که سالاد را تشکیل میدهد دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی است که برای سلولها و اندامهای مختلف بدن مفید است و الکترولیتهای بدن را تنظیم میکند. | ![]() |
این مواد علاوه بر داشتن ویتامینها و مواد معدنی دارای فیبر گیاهی هستند که برای فعال کردن سیستم گوارش بسیار مفیدند و این امر در تامین سلامتی انسان بسیار اهمیت دارد.
برای تهیه سالاد اگر جوانههای مختلف غلات به آن اضافه شود نتایج بسیار مطلوبی از آنها در پیشگیری از بیماریها خواهیم گرفت. اضافه کردن جوانه گندم به سالاد مانع چروک شدن پوست میشود. همچنین، از سفید شدن موها پیشگیری میکند و خاصیت مهم دیگر آن این است که جوانه گندم غدد جنسی مردان و زنان را فعال میکند.
اضافه کرد جوانه یونجه به سالاد از خون دماغ پیشگیری میکند همچنین مانع خونریزی زیاد زنان در دوران قاعدگی آن میکند.
برای استفاده از سالاد باید نکاتی رعایت شود:
1.سالاد باید نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود.
2.سالاد را باید بسیار خوب جوید که این امر در لاغر شدن بسیار موثر است. اضافه کردن جوانهها در سالاد منافع بیشماری دارد.
3.در تهیه سالاد مواد پخته را با مواد خام مخلوط نکنید چرا که این کار موجب بروز ناراحتیهای گوارشی میشود.
سالادها از تنوع رنگهای زیادی برخوردار هستند که این امر موجب افزایش اشتها و فعال شدن سیستم گوارشی میشود و با استفاده مداوم از آنها جوانی، نشاط و شادابی را افزایش دهید.
رفع اختلالات زنانگی با جوانه گندم
سید جواد علوی در گفتوگو با خبرنگار سلامت، اظهار داشت: جوانه غلات دارای مواد مغذی و ضروری است که مصرف آن به بدن سود فراوان میرساند.
به گفته وی جوانه غلات سرشار از ویتامینها و املاح معدنی است که از چروک شدن پوست پیشگیری میکند و غدد جنسی را فعال میسازد و از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم و تر بوده که برای خونسازی بسیار مفید است.
این کارشناس طب سنتی عنوان کرد: جوانه گندم را میتوان به صورتهای مختلف مصرف کرد، به عنوان مثال میتوان آن را چرخ کرد و در تهیه انواع غذای خام استفاده کرد.
علوی افزود: اگر جوانه گندم به اندازه یک سانت رشد کند و سپس آن را خشک کرد و آسیاب شود، آرد جوانه گندم به دست میآید که میتوان در تهیه شیرینیها به کار رود.
وی اضافه کرد: جوانه گندم سرشار از ویتامین E است که برای اختلالات قاعدگی و ضعف تخمک گذاری زنان و ضعف جنسی مردان مفید است و میتوان برای دریافت ویتامینها و مواد معدنی مفید برای بدن جوانه گندم را در رژیم غذایی افراد گنجانده شود.
این کارشناس طب سنتی درباره خواص گندم نیز ادامه داد: گندم بهترین غذا برای افراد معتدل المزاج است که ارزش غذایی بالا دارد و چاق کننده و نیروبخش است، ولی موجب انسداد عروق نیز میشود و برای کسانی که در رگهای بدن، قلب، کبد و معده و ... تنگی موجود دارند مضر است.
علوی خاطرنشان کرد: بهترین نان، نانی است که از گندم سالم تهیه شده باشد و به خوبی ورز پیدا کرده و پف مناسبی داشته باشد تا به راحتی در معده هضم شود؛ نانی که سبوس آن به کلی گرفته شده باشد به راحتی از معده عبور میکند و موجب انسداد کبدی و سنگ کلیه میشود.