.

.

زیاده‌روی در مصرف قند برابر است با مرگ تدریجی

دانشمندان آمریکایی ثابت کرده‌اند که مصرف بیش از اندازه‌ی قند، برای سلامتی زیان‌بار است.

نتایج این پژوهش در نشریه‌ی Nature به چاپ رسیده است. محققان معتقدند که مصرف قند به میزان کم، مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما زیاده‌روی در مصرف آن مرگ تدریجی به همراه خواهد داشت.در واقع قند زیاد باعث فشارخون بالا، دیابت، ابتلا به بیماری‌های قلبی و آسیب‌های جدی به کبد خواهد شد.


 
نایت اسکین

 این بیماری‌ها که سالانه جان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان می‌گیرد به دغدغه‌ی اصلی دانشمندان و همچنین مردم تبدیل شده است که البته می‌توان با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و عادت‌های غذایی در مقابل آن‌ها مقاومت کرد.
متأسفانه در پنجاه سال اخیر مصرف قند در جهان سه برابر شده است و محققان معتقدند که باید اقداماتی در جهت پیشگیری از این روند روبه افزایش انجام شود.

آن‌ها پیشنهاد می‌کنند که فروش نوشیدنی‌های شیرین به افراد زیر 17 سال ممنوع اعلام شود. همچنین به عقیده‌ی این محققان باید کنترل بیشتری روی فست‌فودها اعمال شده و در عوض مکان‌های فروش میوه، سبزیجات و مواد غذایی سالم رونق داده شود.

این محققان بر این باورند که با در پیش گرفتن همین اقدامات ساده می‌توان گام‌های موثری در جهت حفظ سلامت عمومی جامعه برداشت.

در واقع به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که همه‌ی مردم توجه بیشتری به تغذیه‌ی خود داشته و مصرف قند را در حد نرمال نگه دارند.

میزان قند مصرفی روزانه باید چقدر باشد؟

تغذیه > توصیه‌ها و آداب- همشهری آنلاین:
متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند میزان مصرف قند روزانه نباید بیش از ۱۳ قاشق چای‌خوری باشد.

به گزارش ایسنا، قند ماده‌ای حیاتی است که برای سلامت بدن لازم است، بدون آن تمام سلول بدن از بین می‌روند اما با این حال، مصرف بیش از حد قند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله پوسیدگی دندان، چاقی و دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد.

اغلب هشدارهایی در مورد کاهش مصرف قند را می‌دانیم. ولی نمی‌دانیم چه مقدار قند در غذایی که می‌خوریم وجود دارد؟

متخصصان می‌گویند: با وجود اینکه سلول‌های ما برای زنده ماندن نیاز به قند (گلوکز) دارند، مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکلات زیادی برای سلامت به همراه داشته باشد. قند مازاد بر نیاز بدن، هیچ ماده مغذی و مفیدی ندارد.

متخصصان انجمن ملی قلب امریکا می‌گویند: مصرف قند اضافی که با دریافت کالری بیشتر همراه است، به افزایش وزن، چاقی و در نتیجه کاهش سلامت قلب منجر می‌شود.

این متخصصان توصیه می‌کنند که میزان قند دریافتی روزانه در مردان نباید بیش از 150 کالری و در زنان نیز نباید بیش از 100 کالری باشد. در واقع میزان مصرف قند نباید از 13 قاشق چای‌خوری در روز بیشتر باشد.

میوه‌ها حاوی فروکتوز هستند. میزان قند موجود در میوه‌های تازه بدون شکر اضافه شده، به ازاء یک قاشق چای‌خوری در هر 100 گرم است، به عنوان مثال: انبه 3.2 قاشق چای‌خوری، موز 3 قاشق چای‌خوری، سیب 2.6، آناناس 2.5، انگور 4، انواع لیمو 0.6، کیوی 2.3 و گوجه فرنگی 0.7 قاشق چای‌خوری قند دارد.

کدام قندها مفیدند؟
آیا می‌دانید کدام‌یک از انواع قندها برای رشد فرد مناسب هستند و کدام‌یک از رژیم‌های غذایی حاوی کربوهیدرات، بررشد فرد تأثیر می‌گذارند؟ در حال حاضر کربوهیدرات‌ها مورد توجه زیادی قرارگرفته‌اند. وقتی در مورد کربوهیدرات‌ها فکر می‌کنید، احتمالا موادغذایی زیر در ذهن شما تداعی می‌شوند:
تغذیه > توصیه‌ها و آداب- ترجمه - نرگس عبداللهی: نان، برنج، پاپ‌کورن (ذرت بوداده) و همچنین ذرت خام، سیب‌زمینی، کرفس، انبه، هلو، موز تازه، لوبیای پخته‌شده، بستنی کم‌چرب و... اگر مایلید اطلاعات بیشتری در این‌باره کسب کنید، شما را به خواندن این مطلب توصیه می‌کنیم.

تمامی مواد فوق، مغذی و مهم تلقی می‌شوند. قندها، نشاسته و فیبرها به گروهی تعلق دارند که کربوهیدرات نامیده می‌شوند. تمامی کربوهیدرات‌ها از 3 عنصر به نام کربن، هیدروژن و اکسـیژن ساخته می‌شوند. نام کربوهیدرات از 2ماده شیمـیایی با نام کربو (کربن) و هیدرات( ترکیبات هیدروژن و اکسیژن) گرفته شده است.

کربوهیـدرات‌ها به 2دسته تقسیم می‌شوند: ساده و مرکب؛ اگر از یک قند تشکیل شده باشد، ساده است، اما اگر عـلاوه بر قندها شامل نشاسته و فیبر نیز باشند مرکب و پیچیده خواهد بود.شاید تعجب کنید که مواد نشاسته‌ای هم بر میزان رشد فرد تأثیر می‌گذارند.

شاید از خود بپرسید اگر آنها از قند ساخته شده‌اند، پس چرا شیرین نیستند؟ برخلاف قندها، مولکول‌های نشاسـته بزرگ‌ترهستند و نمی‌توانند روی گیرنده‌های چشایی قرار بگیرند، بنابراین مزه شیرین آنها قابل تشخیص نخواهد بود ولی تا چند دقیـقه حالت زبری‌شان روی زبان باقی می‌ماند. زمانی که آنزیم‌های هضم‌کننده موجود در بزاق، نشاسته را به قند تبدیل می‌کنند، به‌علت قرارگرفتن مولکـول‌های قند روی گیرنده‌‌های چشایی، فرد طعم شیرین آن‌ را احساس خواهدکرد. نشاسته‌ها و فیبرها دارای یک وجه مشترک هستند و آن، وجود پلی‌ساکارید است که از چندین زنجیره بلند قند تشکیل شده‌ است.

بعد از هضم، نشاسته قبل از آنکه جذب سیستم گردش خون شود، به قندهای ساده‌تر تجزیه می‌شود، این قندها عبارتند از: گلوکز، گلاکوز و فروکتوز. مونوساکاریدهایی مانند فروکتوز، اغلب در میوه‌ها یافت می‌شوند. آنها تغییر نمی‌یابند و به همان شکل طبیعی خود جذب می‌شوند اما دی ساکاریدهایی مانند ساکروز، لاکتوز و مالتوز اینگونه عمل نمی‌کنند. آنها باید به ترکیبات ساده‌تری تبدیل شوند. در بدن بعضی از افراد آنزیم لاکتاز به اندازه کافی تولید نمی‌شود، بنابراین نمی‌توانند لاکتوز یا قند شیر را به خوبی هضم کنند. فیبرها پلی‌ساکاریدهای دیگری هستند که تا اندازه‌ای جـذب بدن می‌شوند. تعدادی از حیوانات می‌توانند فیبرها را جذب کنند.

در بدن انسان، آنزیم‌های گوارشی نمی‌توانند فیبرها را به ترکیبات ساده‌تر تبدیل کنند. بنابراین فیبر نمی‌تواند به‌عنوان یک منبـع انرژی در نظر گرفته شود. برای بهترکردن روند رشد، افراد باید در برنامه غذایی خود حبوبات، سبزی‌ها و میوه‌ها را بگنجانند و به این نکته توجه داشته باشند که موادغذایی مزبور باعث کاهش بیماری‌های قلبی، سکته، فشارخون بالا و بعضی از سرطان‌ها می‌شوند. غذاهای حاوی کربوهیدرات‌، ویتامین‌ها و موادمعدنی مهم را برای بدن فراهم می‌سازند. پس بهتـرین رژیم غذایی آن است که حـاوی میوه‌های غنی از فیبر، سبزی‌ها و حبوبات باشد. غذاهای حاوی کربوهیدرات‌ ممکن است به کاهش وزن و افــزایش روند رشد کمک کنند.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که غذاهای حـاوی کربوهیدرات به‌ویژه آنهایی که سرشار از فیبر هستند، ممکن است به سیرشدن زودهنـگام افراد کمک کنند به‌طوری که افراد مجبور می‌شوند غذای کمتـری بخورند.

منبع:همشهری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.