حال اگر این بررسی را ادامه دهیم متوجه میشویم که سلامت و پاسخگویی درباره دیگر فرآوردههای غذایی نیز این سرنوشت پراکنده را دارد، مثلاً در زمینه میوههایی مانند گوجه، مسئولیت سلامت آن با جهاد کشاورزی است، ولی سلامت محصولی مانند رُب با سازمان غذا و داروست؛ بنابراین این لیست همچنان ادامه دارد، ولی با این شرایط عجیب، که در نهایت بزرگترین آسیب آن هم زمانی مشخص میشود که یک فرآورده آلوده و دچار مشکل میشود، آن زمان است که هر نهاد و سازمانی در صورت هر نوع کمکاری این مشکل را بر گردن دیگری میاندازد و پس از چند روز هیاهو و سردرگمی مردم؛ در نهایت به خانه اول بازمیگردیم: پرتقالفروش سلامت غذا در ایران کیست؟
در این رابطه حسین رستگار مدیر کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو درباره این وضعیت آشفته و راه ساماندهی آن به تسنیم عنوان کرد: در تمام دنیا سازمانهای غذا و دارو متولی و پاسخگوی سلامت فرآوردههای غذایی هستند در حالی که در ایران اینگونه نیست؛ بنابراین باید فقط یک سازمان متولی و پاسخگوی تمام تضمینهای سلامت غذا در کشور شود، که در این رابطه سازمان غذا و دارو نیز آمادگی پذیرفتن این مسؤلیت را دارد، ولی باید نهادها و سازمانهای مرتبط در این مقوله با یکدیگر هماهنگ شوند و این مطالبه در اجرا محقق شود.